Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Η Μεγάλη Βδομάδα του πρεζάκη
Πέτρου Θανάσης- Βανέλλης Δημήτρης
εκδ. ΤΟΠΟΣ

Το «Η Μεγάλη Βδομάδα του πρεζάκη» είναι ένα από τα λιγότερο γνωστά διηγήματα του συγγραφέα του «Γιούγκερμαν» που περιλαμβάνεται στη συλλογή «Ιστορίες αμαρτίας και αγιοσύνης» (εκδ. Βιβλιοπωλείον της Εστίας). Η συλλογή, όπως δηλώνει και ο τίτλος της, είναι μια κατάδυση στον κάτω κόσμο του περιθωρίου των πόλεων, μια περιήγηση στη σκοτεινή πλευρά της ζωής, από εκείνες που δεν συνήθιζε ο συγγραφέας.
Ο Θανάσης Πέτρου, κομίστας εξαιρετικός, και ο Δημήτρης Βανέλλης, σεναρίστας με περγαμηνές, έχουν αποδείξει ότι μπορούν να μεταφέρουν τα διαμάντια της ελληνικής πεζογραφίας σε κόμικ με φαντασία και λεπτότητα. Το προηγούμενο εγχείρημά τους, «Παραρλάμα και άλλες ιστορίες του Δημοσθένη Βουτυρά» (εκδ. Τόπος), έγινε δεκτό με εγκωμιαστικά σχόλια.
Το νέο τους εγχείρημα «Η Μεγάλη Βδομάδα του πρεζάκη» είναι ίσως το πιο ώριμο και ολοκληρωμένο. Αισθητικά εξαιρετικό και σεναριακά ισορροπημένο αποτελεί μια σοβαρή πρόταση graphic novel, από τις λιγοστές στη χώρα μας. Επιπλέον, αποτελεί μια ενδιαφέρουσα εισαγωγή στο έργο του Καραγάτση και δη σε ένα από τα λιγότερο γνωστά «αιρετικά» διηγήματά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου